zien Wereldwijs

Vliegen door een Avatardecor

Datum
Auteur
Veerle Witte

Ruim drieduizend smalle zandstenen pilaren met hoge pieken, ravijnen, kloven met beekjes, poelen en watervallen, natuurlijke bruggen en grotten vliegen onder je voorbij. Deze dronevideo neemt je mee naar Pandora!

Wulingyuan is een gebied in de Chinese provincie Hunan, dat door Unesco is verkozen tot beschermd werelderfgoed. De zandstenen zuilen in het gebied rijzen tot wel tweehonderd meter hoogte: het haast onwerkelijke decor van dit natuurgebied heeft de makers van Avatar geïnspireerd voor de fantasieplaneet Pandora.

Filmmaker Abel Blanco zegt dat Wulingyuan één van de mooiste plekken is waar hij ooit is geweest. ‘Het uitzicht is adembenemend, ongeacht in welke richting je kijkt. Echt een Avatarachtig landschap!’ Ook noemt hij het opmerkelijk hoe de pieken en bergen in het landschap toegankelijk zijn gemaakt voor mensen.

Tijdens een vijfdaagse trip naar het park verzamelde hij het beeldmateriaal voor deze dronevideo. Blanco: ‘Ik was bang dat ik niet zou kunnen filmen vanwege het weer en de grote hoeveelheid bezoekers die het park heeft. Echter, zowel de wolken als de groepen toeristen waren aardig en gaven me genoeg ruimte om te filmen.’


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten