lezen Nieuws

Zwemmende varkentjes dood door toeristen?

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

De beroemde zwemmende varkens werden dood aangetroffen op het strand, nadat toeristen hen herhaaldelijk bier en rum voerden.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
Barcroft / Contributor / Getty Images

Maar liefst zeven varkentjes lieten onlangs het leven in de buurt van Pig Beach, het eiland op de Bahama’s waar toeristen naar hartenlust kunnen rondzwemmen tussen de dieren. In eerste instantie werd aangenomen dat ze giftige planten gegeten hadden, maar later kwamen andere mogelijke oorzaken aan het licht.

Wayde Nixon, de man die de varkentjes tientallen jaren geleden naar het eiland bracht, denkt dat toeristen die de varkens bier en rum voeren de oorzaak zijn van de tragische gebeurtenis. “De varkens zijn hier al dertig jaar, en dit is nog nooit gebeurd”, zegt hij tegen de Nassau Guardian. “We zullen maatregelen moeten treffen om dit in de toekomst te voorkomen.”

Foto: Barcroft / Contributor / Getty Images

Dierenartsen onderzoeken nu de lichamen van de gestorven varkens, laat Kim Aranha, voorzitter van de Bahamas Humane Society weten via Tribune 242, maar er zijn nog geen resultaten. “Het kan natuurlijk ook een dom ongeluk zijn”, zegt ze, “ik zie niet in waarom iemand deze prachtige dieren pijn zou willen doen.”

Hoewel reisorganisaties respectvol met de dieren omgaan (door toeristen te verplichten een zekere afstand te bewaren) loopt de populaire attractie de laatste tijd uit de hand door groeiende populariteit en een gebrek aan regels. “Iedereen kan doen wat hij wil”, zegt Nixon, “ze nemen allerlei soorten eten en drinken mee, en sommigen rijden zelfs op de dieren.”

Het is nog onduidelijk hoeveel varkens er nog over zijn, schattingen schommelen tussen de zeven en de vijftien. De overgebleven varkentjes zijn alleszins onderzocht en gevaccineerd als voorzorgsmaatregel.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten