lezen Nieuws

Word al slapend één met de rotsen

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Dit hotel in de Alpen is geen typisch berghutje. Het ontwerp van glazen panelen met scherpe hoeken is een sprankelende diamant tussen de ruwe rotsen.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Andrii Rozhko

Architect Andrii Rozhko heeft plannen het glazen hotel in een kloof in de Alpen te bouwen: de optimale combinatie van berggevoel en uitzicht. Het is de bedoeling dat het moderne, minimalistische concept een sterk contrast vormt met de natuurlijke omgeving van hoge pieken en steile rotswanden. Zo heeft hotel In Alps iets weg van een kameleon: de puntige buitenkant lijkt de rotsen, waardoor het wordt omgeven, na te bootsen. 

Foto: Andrii Rozhko

Het onderkomen is niet voor de minste: de gelukkige bezoekers kunnen hun stulpje namelijk enkel bereiken per helikopter. Eens aangekomen krijgen ze een verdieping toegewezen, helemaal voor zichzelf. Van daaruit kijken ze, waar ze ook staan, uit over een majestueus berglandschap en worden ze, net als het hotel, deel van de rotsen.

Foto: Andrii Rozhko

De locatie van het spannende hotel is nog niet gekozen, maar één ding is zeker: mensen met hoogtevrees zullen er niet op hun gemak zijn. In het noorden van Mexico zijn plannen voor een soortgelijk restaurant. Een cocktailbar bij de Basaseachic-waterval, een van Mexico’s hoogste watervallen, met glazen vloer en uitzicht over de Koperkloof, zal garant staan voor een adembenemend afzakkertje!

Bekijk hier ook de 10 coolste hotels ter wereld!
 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten