Bekijk Sluit
Veerle Witte

Digital Nomad

Veerle Witte

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler. Ze is in 36 landen geweest, heeft haar hart verloren aan Zuid-Amerika en kent een groot zwak voor dieren en natuur.

follow Veerle


Hoewel iedereen de mond vol heeft van zomers Canada, ben ik juist benieuwd naar zijn romantische, koude, witte winters. Morgen vlieg ik naar Edmonton, voor een winters avontuur!

Datum
Door
Veerle Witte
Fotograaf
Spaces Images/Getty Images

‘Koud? Ja. Donker? Ja. Saai? Nooit!’ Dat is de winterleuze van de Canadese stad Edmonton, waar ze wel weten wat ze met de winter aan moeten. 

Van schaatstoernooien en ijssculpturen op het Silver Skate Festival – het oudste winterfestival van Canada – tot op de segway door riviervalleien die wel 22 keer zo groot zijn als New Yorks Central Park. Of wat dacht je van sneeuwschoenwandelen en skiën in de omringende natuur om daarna op te warmen in een van de vele bekroonde restaurants.

Dikhoornschapen in Jasper National Park. Foto: Danita Delimont/Getty Images

Vanuit Edmonton sta je binnen drie kwartier in het nationale park Elk Island, waar bizons, elanden, herten en meer dan 250 soorten vogels leven. En daarbij is Edmonton natuurlijk de toegangspoort tot de beroemde nationale parken Jasper en Banff, die tijdens deze tijd van het jaar veranderen in een winterwonderland voor outdoorliefhebbers.

IJsklimmen. Foto: Wolfgang Kaehler / Contributor / Getty Images

In mijn buik begint het al een beetje te kriebelen bij deze vooruitzichten. Ik ga winters Canada ontdekken: bizons spotten op Elk Island, mijn buik vol eten in hippe restaurants in Edmonton, schaatsers aanmoedigen op het Silver Skate Festival, skiën, hiken door een kloof vol bevroren watervallen en sterrenkijken in Jasper National Park. Oh ja, en had ik al gezegd dat ik een helikoptervlucht over de stad ging maken?!

Benieuwd naar mijn winterse avonturen in Canada? Volg mij live op Twitter en Instagram en hou de digital nomad-pagina in de gaten voor nieuwe blogs en foto’s! 

Deze reis word mede mogelijk gemaakt door Edmonton Tourism, de stad waar de echte lol begint als de temperaturen onder de nul dalen. Wat er allemaal te zien en doen is in de winter? Bezoek ExploreEdmonton.com!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten