lezen Nieuws

Wijnpretpark opent in Bordeaux

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

In Frankrijk zijn achtbanen ingeruild voor kwalitatieve wijnen, met de opening van La Cité du Vin: ’s werelds eerste wijnpretpark.

Datum
Auteur
Anne de Vries
Fotograaf
Anaka/La Cité du Vin/Flickr

Ben jij de persoon die tijdens een bezoek aan Walibi Holland, de Efteling en Disneyland Parijs liever plaatsneemt aan de bar met een alcoholische versnapering dan in een achtbaan? Dan moet jij binnenkort naar La Cité du Vin, ’s werelds eerste wijnpretpark in Bordeaux, waar je de hele dag geniet van al het goeds dat Sauvignons, Merlots en Pinot noirs te bieden hebben.     

Foto: XTU-Casson Mann-ANAKA/La Cité du Vin/Flickr

Het park, dat vol staat met bijzondere architectuur, heeft twintig ruimten met elk een eigen thema. Hier leer je op een interactieve manier over de geschiedenis en cultuur van wijn. Zo neem je deel aan proeverijen die worden geleid door vinologen, bewonder je verschillende tentoonstellingen en lunch je in restaurant Le 7 Panoramic, waar je de keuze hebt uit 500 verschillende wijnsoorten en wegdroomt bij het uitzicht. Heb je iets te enthousiast geproefd? Rust dan uit in de comfortabele pluchestoelen, terwijl je luistert naar beroemde verhalen over dronkenschap: een ode aan de welbekende kater. 

Foto: XTU-ANAKA-La Cité du Vin/Flickr

De kosten voor een toegangskaartje inclusief wijnproeverij bedragen €20. Het gloednieuwe pretpark is vanaf vandaag geopend. 

Wist je al dat Brazilië een erotisch pretpark krijgt?


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten