doen Reiswijzer

Tropisch eiland vol aandoenlijke puppy’s om te adopteren

Bekijk Sluit

doen Reiswijzer

Op het eiland Providenciales in de Cariben geniet je van de zon met een vrolijke puppy aan je zijde. De organisatie Potcake Place redt straathonden en verzorgt ze met behulp van toeristen tot ze een nieuw huisje hebben gevonden.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Megan Amaral/Flickr

In de Turks- en Caicoseilanden, twee eilandengroepen ten zuidoosten van de Bahama’s die deel uitmaken van de Antillen, wil de organisatie Potcake Place het aantal daklozen potcakehonden verminderen. Dit ras – een mix van labrador, Duitse herder en Engelse foxterriër – heeft zijn naam te danken aan de lokale bevolking die aangekoekt eten uit de pan aan de straathonden voert.

Potcake Place geeft onderdak aan zoveel mogelijk straathonden en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Gemiddeld hebben zij altijd wel 50 tot 70 honden onder hun hoede en jaarlijks worden er zo’n 500 honden geadopteerd.

Als toerist kan je helpen door een van de honden een dagje mee op pad te nemen. Bij het ophalen van de pup krijg je een dagpakket met eten en andere benodigdheden mee. Breng de tijd samen door op witte zandstranden of spelend in turquoiseblauwe wateren. Jij hebt een dag gevuld met zon, zee, strand en de nodige schattigheid, terwijl de puppy gewend raakt aan mensen, waardoor hij hopelijk sneller wordt geadopteerd.

Vanaf 25 jaar kan je de pup ook gratis adopteren, mits je je bewust bent van de inzet die het zal vragen. Elke hond krijgt de belangrijke inentingen en komt met een medisch dossier. Bovendien helpt de organisatie je met het nodige papierwerk voor de terugvlucht. Na een paar uur met zo’n lieverd wil waarschijnlijk niemand hem meer teruggeven.

Lees hier meer over kamperen met je trouwe viervoeter.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten