lezen Top10

10x Extreem handige reis-apps

Bekijk Sluit

lezen Top10

Je leeft in een tijd waarin je telefoon je beste vriend is – zo ook op reis. Met deze apps tover je je mobieltje om tot stadsgids, persoonlijke assistent, vertaalcomputer en reisdagboek.

Datum
Auteur
Myrthe Prins
Fotograaf
Word Lens

1. Packing Pro

2,39 | iPhone
Ben jij zo iemand die er uren mee bezig is om een koffer in te pakken en dan tóch de helft vergeet? Dan kan Packing Pro jouw redding zijn. Deze app geeft tips voor het inpakken van je bagage en verschillende inpaklijsten die op jouw persoonlijke behoeften kunnen worden afgestemd. 

2. Skyscanner

Gratis | iPhone en Android
Elke luchtvaartmaatschappij biedt tegenwoordig wel een app aan, maar het is toch net iets handiger om ze allemaal bij elkaar te hebben. Skyscanner bespaart je een hoop moeite door alle prijzen in de gaten te houden en te vergelijken. Je vliegt dus altijd voor de laagste prijs.

3. WorldMate

Gratis | iPhone en Android
Vakantie is bedoeld om te ontspannen, maar het organiseren van een reis kan juist behoorlijk wat stress opleveren. WorldMate fungeert als persoonlijke assistent op reis. Hoe? Je stuurt alle bevestigingsmails van boekingen door – voor vluchten, hotels, restaurants, autoverhuur etc. – en de app doet de rest. Je ontvangt een overzichtelijk reisschema van de trip en meldingen wanneer bijvoorbeeld het vliegtuig vertraagd is. 

4. TripAdvisor (Offline City Guides)

Gratis | iPhone en Android
In plaats van een zware reisgids mee te zeulen, hoef je alleen maar deze app te installeren. Voor vertrek download je de gewenste stedengids, zodat je die wanneer nodig – ook offline – kan raadplegen. Zo heb je toegang tot een kaart van de stad en informatie over restaurants, hotels, bezienswaardigheden en het openbaar vervoer.

5. Spotted by Locals

3,99 per stad | iPhone en Android
Eenzelfde idee als TripAdvisor, maar dan net even anders. Deze stadsgidsen zijn samengesteld door locals en bevatten insider info, praktische tips en foto's. Je betaalt ervoor, maar krijgt daar ook iets voor terug: de geheime plekjes en tips die je niet in de reisgids zou vinden. Een minder uitgebreide, maar gratis variant is bijvoorbeeld Triposo.

6. Prey Anti-Theft

Gratis | iPhone en Android
Deze app hoop je liever niet nodig te hebben, maar kan in noodgevallen toch wel heel goed van pas komen. Is je telefoon gestolen of kwijt, dan kan je het apparaat via Prey lokaliseren en vergrendelen. Als een ware geheim agent kan je zelfs een foto maken van de persoon die jouw mobieltje in handen heeft – je zou bijna gaan hopen dat iemand je besteelt.

7. Foodspotting

Gratis | iPhone en Android
Bekend probleem: je bent net aangekomen op je vakantiebestemming en zoekt naar een goed restaurant. Voor elk etablissement staat iemand te vertellen hoe geweldig het eten binnen is. Wie te vertrouwen? Dankzij Foodspotting kan je je laten leiden door de culinaire expertise van jouw voorgangers door middel van recensies. Mooi detail: het is mogelijk om te zoeken op gerecht – erg handig voor bijvoorbeeld specifieke sushi-liefhebbers. 

8. Word Lens

Gratis (3,99 per taal) | iPhone
Dit concept staat nog in haar kinderschoenen, maar belooft veel moois voor eenieder die ooit moeilijkheden ondervond door een taalbarrière. Richt je camera op een geschreven tekst en de woorden worden direct door de app vertaald. Zo wijs je dus nooit meer per ongeluk naar 'stierenballen' op een menukaart. De app is weliswaar gratis, maar het downloaden van een talenpakket kost 3,99 – de beschikbare talen zijn op dit moment Spaans, Italiaans en Frans, die ieder worden vertaald van en naar het Engels. 

9. XE Currency

Gratis | iPhone en Android
Van alle apps die zich bezighouden met geldkoersen – en dat zijn er nogal wat – is deze toch bij uitstek het mooist, gebruikersvriendelijkst en nauwkeurigst. De app begint in eerste instantie met de vijf grootste geldeenheden, maar kan worden uitgebreid met elke mogelijke eenheid, de Bitcoin inbegrepen. Elke tien minuten worden de koersen geüpdatet, dus de gegevens zijn altijd actueel.

10. Trip Journal

2,99 | iPhone en Android
Reizen is het verzamelen van herinneringen. En het is natuurlijk het mooist als die herinneringen achteraf op toegankelijke wijze gedocumenteerd zijn. Dit virtuele reisdagboek inventariseert jouw bewegingen via GPS en koppelt deze aan de foto's, video's en notities die je onderweg maakt. 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten