lezen Nieuws

Te koop: de kasseien van Parijs

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Op zoek naar een creatievere souvenir uit de Franse hoofdstad dan een Eiffeltorenreplica? Vanaf nu kan je een écht stukje Parijs meenemen naar huis.

Datum
Auteur
Veerle Witte
Fotograaf
franckreporter/Getty Images

Mon Pavé Parisien, een concept bedacht door een creatieve Franse onderneemster, verkoopt afgedankte kasseien van Parijs als souvenirs aan toeristen. Margaux Sainte-Lague begon ongebruikte kinderkopjes op te kopen van de stad om ze vervolgens te polijsten en beschilderen met haar eigen ontwerpen.

Foto: Mon Pavé Parisien/Facebook

Op dit moment biedt ze drie verschillende designs aan: volledig goudgeschilderd of met de slogans Mon Pavé Parisien (mijn Parijse kassei) of Sous Les Pavés (onder de kasseien). De laatste is een knipoog naar rellen in 1968 waarbij demonstranten keien naar de politie gooiden, waardoor ze zand onder de stenen vonden. Zo ontstond de leuze Sous les pavés, la plage (onder de kasseien, het strand).

Foto: Mon Pavé Parisien/Facebook

Gebruik de 900 jaar oude granieten kubussen, die getuige zijn geweest van de omzwervingen van miljoenen Parijzenaren door de eeuwen heen, als boekensteun of als eye-catcher op de vensterbank. De keien, die tussen de 1,1 en 2,7 kilo wegen,  zijn te koop vanaf €60. Zorg dus dat er nog wat kilo’s bij kunnen in je koffer!

Lees ook:48 uur in Parijs


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten