lezen Bizarre bestemmingen

Slaap tussen de boeken in een bibliotheek in Wales

Bekijk Sluit

lezen Bizarre bestemmingen

Neem je boek mee naar bed, droom weg bij de verhalen op papier en verstop je in de literaire wereld door een nacht door te brengen in een bibliotheek.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Abhi Sharma / Flickr

In de majestueuze Gladstone Library in Wales ligt de collectie van 250.000 boeken niet enkel opgeborden in onneinidige gangen en hoge ruimtes, maar ook in 26 slaapkamers. Boek je een overnachting, is de kans groot dat er niet veel van slapen komt, want de literaire werken mogen gewoon mee naar de kamer! Daarbij koop je hiermee het recht om vroeg in de ochtend tot laat in de avond langs de boekenrekken te dwalen, terwijl de bieb voor het gewone publiek om 17.00 uur dicht gaat. Wie weet welke verhalen op die nachtelijke uren tot leven komen!

De bibliotheek werd opgezet in 1894 met de persoonlijke collectie van William Gladstone. Na zijn dood werd een speciaal pand gebouwd om de collectie te huisvesten. In de pittoreske omgeving op het platteland van Wales wandel je tijdens je leespauze tussen de groene bossen rond Hawarden Castle, op de historische markt van de plaats Mold of langs de kustplaatsjes Llandudno en Snowdonia.

In de slaapkamers is Wi-Fi, thee en koffie beschikbaar, maar geen tv. Televisie kijken leidt de echte boekenwurm alleen maar af! Er is wel een televisiekamer evenals een Food for Thought bistro voor ontbijt, lunch en avondeten. Kamers, inclusief ontbijt, zijn beschikbaar vanaf £63 pond, ongeveer €73 euro. Reserveren kan hier.

Overnacht ook in een boekenkast in Japan!
 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten