lezen Nieuws

Parijs kampt met tekort aan baguettes

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

In sommige Parijse wijken is het momenteel lastig om een bakker te vinden die open is. Nu de strenge Franse wet op de arbeidstijden is versoepeld, hebben veel bakkers in de stad tegelijkertijd vrij genomen. Het gevolg: een baguettetekort.

Datum
Auteur
Marianne Wilschut
Fotograaf
Paul Asman/Flickr

Tot voor kort waren de vakanties van de bakkers in Parijs altijd streng gereguleerd. Het bestuur van de stad bepaalde wanneer welke bakker weg mocht. Dit jaar zijn die regels voor het eerst in vijftig jaar versoepeld. Volgens Rémi Héluin, van Painrisien, een blog over Parijse bakkers, leidt dit tot een baguettetekort in sommige wijken. Hij kaartte de situatie eind vorige week aan in The Financial Times. ‘Veel bakkers hebben besloten op hetzelfde moment met vakantie gegaan en er is totaal geen coördinatie’, zei hij.

Hij schat dat twee derde van de bakkers in Parijs momenteel dicht zijn, vergeleken met een op twee normaal. In sommige delen van de stad, onder meer bij de begraafplaats Père-Lachaise of de Avenue Félix-Faure, zouden zelfs helemaal geen bakkerijen te vinden zijn die open zijn. De Parisiens zouden daardoor gedwongen zijn hun dagelijkse baguette bij de supermarkt te kopen. Een gruwel voor veel voedselminnende Fransen.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten