zien Nieuws

Nieuwe wandelroute op Kangaroo Island staat nu al bekend als mooiste van Australië

Bekijk Sluit

zien Nieuws

De enige levende wezens die je op deze fenomenale wandelroute tegenkomt zijn kangoeroes, ze vergezellen ze voor 61 kilometer via eerder ontoegankelijke natuurgebieden door ongerepte bossen en langs hoge kliffen.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Andrew Watson/Getty Images

Stel je voor: Je loopt in door de Australische wildernis met alleen tjirpende vogels en de warmte van de zon als metgezel. Je spot wilde opossums, wallaby’s en de Australische mascotte: de kangoeroe. Bij de bijzonder uitgesleten Remarkable Rocks pauzeer je voor een picknick en je gaat op avontuur in de Kelly Hill grotten. Waar kan dit vraag je je af? Op Kangaroo Island.

Remarkable Rocks. Foto: Pasquale Paolo Cardo/Flickr

In het zuiden van Australië, onder de stad Adalaide, ligt Kangaroo Island. Hier is in oktober een nieuwe wandelroute geopend. De vijf dagen lange trektocht van 61 kilometer loopt via eerder ontoegankelijke natuurgebieden door ongerepte bossen en langs hoge kliffen aan de kust. Het hoogtepunt van de route? Een selfie met het springende buideldier waaraan het eiland zijn naam te danken heeft.

Foto: Shane Lin/Flickr

Het wandelpad is het hele jaar toegankelijk, maar het is aan te raden om in de koelere maanden – van maart tot en met november – te gaan. Je kan zelf op pad gaan of de route lopen met een deskundige gids. Langs het traject liggen vier kampeerplekken om de nacht door te komen. Om de wildernis te behoeden voor vervuiling, ligt er een limiet op de hoeveelheid hikers die het natuurpark in mogen. Reserveren voor jouw plekje kan hier.

Lees ook: ‘Genomineerde wandelroute in Tasmanië: de Three Capes Track’.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten