lezen Nieuws

Nederlandse app vervangt reisdagboek

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Steeds meer reizigers slaan hun stappen digitaal op. Een groepje Nederlandse reisfanaten bedacht een app om dit proces makkelijker en mooier te laten verlopen. Maak kennis met Polarsteps.

Datum
Auteur
Myrthe Prins
Fotograaf
Polarsteps

Een reisdagboek met handgeschreven ervaringen, volgeplakt met polaroidfoto's en bloemen uit verschillende landen – het is een romantisch idee, maar niet meer van deze tijd. Onze ervaringen en ontmoetingen op reis worden tegenwoordig en masse virtueel geregistreerd en opgeslagen. Om orde te brengen in die berg aan data is het dus sneller, handiger en simpelweg logischer om dit digitaal te doen. 

Dat klinkt voor de romantici onder ons als een doorn in het oog, maar steeds meer plekken op het web zijn ingericht om ook te voldoen aan de behoeften van de meest nostalgische reiziger. Zo bestaat sinds enkele weken de Nederlandse startup Polarsteps, een website en app waarmee reizigers hun bewegingen kunnen vastleggen. Door middel van de app worden de afgelegde route, onderweg gemaakte foto's, notities en verschillende reisstatistieken automatisch verzameld, waarna deze op de website verschijnen langs een wereldkaart.

‘App voor de hardcore reiziger’

‘Ons team bestaat uit fanatieke reizigers. Eigenlijk begonnen we het project vanuit onze eigen behoeften om ervaringen op een simpele manier op te slaan,’ zegt CEO Koen Droste. ‘Polarsteps is dus vooral gericht op de hardcore reiziger die veel kilometers maakt, zoals een backpacker in Indonesië of iemand die op een roadtrip door Amerika gaat. Als je naar Spanje vliegt en daar drie weken op het strand ligt, zal het er niet zo interessant uit komen te zien.’

Wat ziet er dan wel interessant uit? Deze spectaculaire trip van Niek Bokkers – een van de oprichters van Polarsteps – bijvoorbeeld, die op een motor ruim 28.000 kilometer aflegde van Enschede naar Kaapstad. Zijn reis werd vastgelegd in 76 ‘stappen’ bestaande uit foto's en berichten, die staan uitgelijnd langs de route die hij reed. 

Direct vanaf je pols

Omdat steeds meer reizigers technologische gadgets bij zich dragen, is het volgens Droste een logische stap dat Polarsteps zich richt op wearables, zoals smartwatches en GoPro's. De Apple Watch app werd dan ook kort na na de iPhone app gelanceerd. Deze app doet in principe precies hetzelfde als de smartphone-variant, maar het horloge zorgt voor een nog gebruiksvriendelijkere ervaring, stelt Droste. ‘Je hoeft niet langer je telefoon uit je zak te halen en de app te openen, maar kan direct vanaf je pols gegevens bekijken en toevoegen.’

De Apple Watch is nog niet in Nederland en België te verkrijgen, maar volgens geruchten duurt het niet lang meer tot ook in de Lage Landen de eerste technologie-fanaten met het apparaat om hun pols rondlopen. Wie niet wordt weggejaagd door het flinke prijskaartje van het slimme sieraad (variërend van 350 tot meer dan 10.000 euro) kan waarschijnlijk vanaf deze zomer al zijn reisstatistieken via het horloge volgen. Androidgebruikers moeten nog wat langer wachten op een app-versie van Polarsteps, maar kunnen zich wel al aanmelden op de website om hun reizen handmatig toe te voegen. 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten