lezen Nieuws

Langste buslijn ter wereld geopend: van Lima naar Rio

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Vind jij een uurtje in de bus naar je werk al vermoeiend lang? In Zuid-Amerika maak je de langste busreis ter wereld: in 102 uur rij je in één stuk van Lima naar Rio de Janeiro.

Datum
Auteur
Veerle Witte
Fotograaf
Westend61 / Getty Images

Busmaatschappij Ormeño heeft deze lijnroute vorige week officieel geopend. Er was al een verbinding van de Peruaanse hoofdstad naar São Paulo, maar deze is nu doorgetrokken naar Rio de Janeiro. Daarmee zet deze route het record van langste busverbinding ter wereld: in 102 uur leg je maar liefst 6200 kilometer af. Het moet een mooie rit zijn: via het Amazonegebied steek je de Andes over, om verder te reizen door de afwisselende landschappen van Brazilië

Twee bestuurders wisselen elkaar iedere vier uur af, terwijl er twee keer per dag gestopt wordt voor de 56 passagiers om te eten en naar het toilet te gaan. Na vier dagen kan je eindelijk je benen weer strekken. En wel in Rio de Janeiro! Voor een ticket betaal je zo’n 185 euro.

In Zuid-Amerika is de bus the way to go. Treinen zijn er op het continent amper en vliegen is relatief duur. Busverbindingen daarentegen zijn er in overvloed, en de bussen zijn vaak comfortabel. Op sommige lijnverbindingen is het zelfs mogelijk om een klasse aan te geven. 

Directe opvolgers van deze extreem lange busrit zijn volgens Busbud – een website om bustickets te boeken – o.a. Lima-Buenos Aires (5582 km / 95 uur) en Los Angeles-Guatemala City (4644 km / 85 uur).


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten