lezen Nieuws

Kleine reizigers met een grote mening: dit willen kinderen op reis

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Boekingswebsite Booking.com heeft 22.500 kinderen over de hele wereld gevraagd wat een simpele familievakantie tot een topvakantie maakt. De antwoorden lopen uiteen, van snel internet tot heel veel ijs eten.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Andresr/Getty Images

Tieners (12-15 jaar oud)

Voor tieners is het onderhouden van social media erg belangrijk. Niet verrassend dus dat 89% graag een sterk wifisignaal wil en dat 44% het ook belangrijk vindt dat de Instagramfoto’s veel likes opleveren. De respondenten kozen Japan als bestemming met het beste internet en Brazilië als het land om de meest Instagramwaardige foto’s te maken.

De teens vinden het ook belangrijk dat er een leuk zwembad of strand is waar ze kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en vrienden kunnen maken. De Verenigde Staten scoren het beste op het gebied van zwembaden en activiteiten en Griekenland heeft volgens de pubers de mooiste stranden.

Kinderen (5-11 jaar oud)

Voor kinderen is sociaal contact met andere kinderen essentieel. 42% wil graag vrienden maken op vakantie: hier scoort Mexico het hoogst. Verder wil 73% graag een cool zwembad met gave glijbanen, 58% neemt ook genoegen met een strand. De Verenigde Staten en Griekenland halen hierbij de hoogste score.

Het merendeel van de kids wil ook graag ondeugend zijn op vakantie. Zo wil 54% activiteiten doen die ze thuis niet kunnen of mogen en wil 34% zo veel mogelijk ijs eten. Brazilië is volgens de deugnieten het beste vakantieland voor nieuwe activiteiten en Canada voor avondevenementen en lekker laat opblijven. Ook leuk om te weten: 10% van de kinderen vindt het belangrijk dat het personeel grappig is.

Ook belangrijk: een goed bed

Booking.com ondervond dat het voor 25% van de kinderen ook van belang is dat de hotelkamer groter is dan de slaapkamer thuis en dat het bed veerkrachtig genoeg is om op te springen. Volgens de kinderen scoort Taiwan hier het beste in. Veel tieners en kinderen vinden uitslapen en laat ontbijten ook een pluspunt en zeggen dat dit het beste kan in Polen, Kroatië en Thailand. Tot slot: een aantal jonge reizigers wil ook wat leren op vakantie. Zij kozen Groot-Brittannië, Ierland en Nederland tot de beste historische locaties.

Meer over reizen met kinderen? Lees hier tips voor het maken van een wereldreis met kinderen!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten