doen Reiswijzer

Is dit het spannendste voetpad van de Alpen?

Bekijk Sluit

doen Reiswijzer

De Thrill Walk staat garant voor een bloedstollende ervaring door, langs en over de hoogste pieken van de Alpen. Als dat je de adem nog niet beneemt doet het magistrale uitzicht dat wel.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Foto: Lucencius / Getty Images

Wie zich op dit 200 meter lange voetpad van staal en glas durft te begeven weet wat het is om je hart in je keel te voelen kloppen en de adrenaline in je oren te horen suizen. Het avontuur begint op 2970 meter hoogte, op de bergtop Schilthorn in Zwitsers Berner Oberland. Van daaruit loop, klim en kruip je door, boven, op en onder een van de meest magistrale berglandschappen van Europa.

Acht meter lang wring je je lichaam door een tunnel die 250 meter boven de rotsen hangt. Op een ander gedeelte balanceer je op een touw en probeer je je evenwicht te bewaren. Maar maak je geen zorgen, mocht je vallen, dan hangt er een net om je op te vangen.

Foto: Lucencius / Getty Images

Britse meesterspion James Bond heeft ook een bezoekje gewaagd aan de Schilthorn. Het draaiende restaurant Piz Gloria bovenop de berg was het hoofdkwartier van de schurk Blofeld in de zesde Bond film On Her Majesty’s Secret Service. Om dit te eren is er boven op de berg een bioscoop en een klein museum over 007.

Om bovenop de berg te komen neem je in het dal de gondel. Deze vertrekt elke 15 minuten vanaf Mürren en elk half uur vanaf Stechelberg. Een kaartje kost ongeveer €38,00 voor volwassen. De Thrill Walk zelf is gratis.

Bezoek ook deze 15 angstaanjagende uitkijkplatforms!
 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten