lezen Nieuws

Hier slaap je een nachtje tussen de luiaards

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Een logeerpartijtje met luiaards, dat kan in de Verenigde Staten: bij het Zoological Wildlife Conservation Center in Oregon.

Datum
Auteur
Veerle Witte
Fotograaf
Zoological Wildlife Conservation Center

Ben jij gek op de slome, aandoenlijke wezens met hun lange, kromme nagels? Slaap een nachtje tussen de luiaards in hun verblijf in het conservatiecentrum, dat gewijd is aan het redden van de diersoort.

Voor zo’n $600 kan je met twee personen een nachtje in het verblijf kamperen. Van 20:00 uur ’s avonds tot 7:30 uur ’s ochtends heb je tijd om de luiaards van dichtbij te observeren. Maar let wel, het is niet toegestaan te praten of de dieren aan te raken.

Gasten hebben zo alle tijd het natuurlijke gedrag van de familie luiaards te bestuderen tijdens hun meest ‘actieve’ tijd van de dag. ‘Wanneer de dieren slapen, kan je een boek lezen, lekker ontspannen of ook lekker een dutje doen,’ aldus het opvangcentrum.

Bezoekers die niet per se willen overnachten, kunnen ook een educatieve ontmoeting met de luiaard boeken. Voor $100 per persoon kan je de luiaards dan onder andere voeren. Het centrum geeft aan geen dierentuin of entertainmentpark te willen zijn en te allen tijde het belang van de luiaards op de eerste plek te hebben staan.

Kijk voor meer informatie op de website van het Zoological Wildlife Conservation Center.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten