lezen Nieuws

Graftombe van Jezus heropent voor publiek

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

De tombe in Jeruzalem waar Jezus zogezegd begraven ligt, is vandaag heropend voor publiek. Dit na een enorme restauratie van zo’n 4 miljoen euro.

Datum
Auteur
Veerle Witte
Fotograaf
DEA / S. VANNINI / Contributor / Getty Images

De restauratiewerkzaamheden aan de Heilig Grafkerk, een christelijke kerk in de ommuurde oude stad van Jeruzalem, die in de zomer van start gingen, zijn voortijds klaar. Vandaag opende de kerk weer voor publiek.

Foto: FredFroese/Getty Images

Het heiligdom in de oude stad – op de plek waar Jezus begraven, gekruisigd en opgestaan zou zijn – werd compleet herzien. Met de heropening zal ook de grafkamer toegankelijk worden, die sinds de laatste restauratie in 1810 niet meer geopend is geweest.

Corrosie en beschadigingen, veroorzaakt door eeuwen aan regenwater, zijn door specialisten hersteld. Tijdens de werkzaamheden is onder andere een kalkstenen plaat gevonden, waarvan deskundigen denken dat hij weleens gemaakt kan zijn van een wand in de grot die diende als Jezus’ laatste rustplaats.    

Foto: Laura Stanley/Getty Images

Per dag bezoeken maar liefst 5000 pelgrims de Heilig Grafkerk, ook wel Verrijzeniskerk genoemd. Velen wandelen over de Via Dolorosa: de weg die Jezus met zijn kruis aflegde naar Golgotha, waar hij volgens de evangeliën is gekruisigd.

Lees ook hoe de graftombe vorig jaar werd blootgelegd!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten