lezen Nieuws

Globetrottende oma (80) uit Kazachstan gaat viral

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Tot haar 79ste was Lena Toksanbaeva nog nooit buiten Kazachstan geweest. Een tripje naar Londen onstak het reisvuur bij haar. Inmiddels is deze reislustige oma een hit op internet.

Datum
Auteur
Marianne Wilschut
Fotograaf
Aydin Toksanbaeva/CEN

De Eiffeltoren, Disneyland en de stranden van Thailand en Spanje; in een jaar tijd heeft Lena Toksanbaeva zich als een ware globetrotter ontpopt. Onderweg heeft de inmiddels 80-jarige met stokjes leren eten, olifanten gevoerd en cocktails in het zwembad gedronken. De foto’s die kleindochter Aydin van haar reizende oma maakte, zijn een hit op internet. 

Met kleindochter Aydin bij de Eiffeltoren.

De reiskoorts van Toksanbaeva werd vorig jaar aangewakkerd toen haar kinderen haar meevroegen op een tripje naar Londen. De 79-jarige die nog nooit had gevlogen, had aanvankelijk haar bedenkingen, maar liet zich toch overhalen, vertelde ze The Daily Mail. “Wat heb ik op mijn leeftijd nog te verliezen, bedacht ik me.”

Onderweg leerde Lena Toksanbaeva met stokjes eten.

Nadat Engeland haar goed was bevallen, liet de Kazachse oma zich daarna door haar familie meenemen naar onder meer Frankrijk, Spanje en Thailand. Volgens kleindochter Aydin is haar oma onvermoeibaar. “Ze doet ’s middags wel een dutje maar daarna heeft ze weer voldoende energie om op pad te gaan.”

In Thailand bezocht de 80-jarige een olifantenopvang.

Het eten in Engeland beviel haar erg goed, het Thaise eten minder. Nadat haar daar insecten werden aangeboden, durfde ze alleen nog maar soep te eten.

In Parijs stond het Louvre ook op het programma.
Relaxen aan het Spaanse strand.

Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten