lezen Nieuws

Pokémon Go als reisgids

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

De nieuwe app veroorzaakt massale volksverhuizingen in het Vondelpark, maar ook in het buitenland kan hij goed van pas komen.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
Getty Images

De hele wereld loopt achter zijn telefoon aan om die felbegeerde pokemon te vangen. De Pokémon Go-app is nog maar twee weken oud en nu al populairder dan Tinder, en zijn invloed is niet te onderschatten. Mensen nemen elkaar in de maling door Pokémons te verzinnen, of duwen elkaar omver in hun enthousiasme. In Amerika zijn er zelfs boeven aan de gang die mensen beroven op afgelegen Pokéstops.

Maar de app heeft ook zijn positieve kanten: nog nooit heeft een scherm mensen zo massaal op straat doen komen. De Pokémons lokken hen naar mooie plekjes in hun eigen buurt die ze nooit eerder opgemerkt hadden. Zo kan je ook op reis met Pokémon Go op avontuur. Reken maar dat de kinderen een Pokémon-queeste een stuk spannender zullen vinden dan een gewone stadswandeling.   

Sommige Pokémons liggen verstopt op afgelegen plekjes – bijvoorbeeld bij een historische boom, een bruggetje, of een klein café dat niet in de reisgids staat. Maar ook grote parken en bezienswaardigheden zijn bezaaid met Pokéstops. De virtuele stops worden verkocht aan musea en winkels – in de hoop dat de Pokémon trainers meteen even rondkijken. Zo word je door je mobieltje onverwachts naar de leukste plekken geleid, zonder er een kaart voor nodig te hebben. Als kers op de kaart krijg je soms extra informatie over de plek waar je je bevindt, veel goedkoper dan een gids! Gotta catch ‘em all!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten