lezen Wereldwijs

Eindeloze zomerroadtrip in Amerika

Bekijk Sluit

lezen Wereldwijs

Maak kennis met ’s werelds ultieme roadtrip: een jaar lange reis langs de mooiste plekjes van de Verenigde Staten en een dagelijkse temperatuur van 21 graden Celsius.

Datum
Auteur
Anne de Vries
Fotograaf
David Henderson/Getty Images

Dat de Verenigde Staten een walhalla zijn voor roadtrips mag duidelijk wezen. Reis langs de Californische kustlijn, bewonder natuurlijk schoon in nationale parken als Yellowstone en de Grand Canyon of kies voor de ultieme oostkustroute met stops in New York, Charleston en Key West: de mogelijkheden zijn ongekend en eindeloos. Het liefst zou je willen dat je reis nooit eindigt. Deze gedachte schoot ook door het hoofd van klimatoloog Brian Brettschneider, die besloot een jaar lange zomerroadtrip samen te stellen met als kers op de taart een dagelijkse temperatuur van 21 graden Celsius. 

Foto: Brian Brettschneider

De beweegredenen voor deze temperatuur? Simpel: het is zijn ideale warmtegraad. Niet te warm en niet te koud. Maar hoe vaak je de weergoden ook toespreekt, de exacte weersomstandigheden kun je natuurlijk onmogelijk voorspellen, geeft ook Brettschneider toe. Door onderzoek te doen naar de gemiddelde temperaturen via de klimaatalmanak van het National Center for Environmental Information, wist de klimatoloog echter redelijk dichtbij te komen. 

Eindpunt San Diego. Foto: Craig Saewong/Getty Images

Aan de hand van deze gemiddelde 21 graden Celsius heeft hij vervolgens een route van ruim 21.000 kilometer gevolgd die kriskras door 31 staten en drie Canadese provincies loopt. De roadtrip begint op 1 januari in het zuiden van Texas. Via het westelijke Chicago rijd je via het noorden door naar Alaska om vervolgens weer om te keren en een aantal maanden de prachtige landschappen van de centrale staten te bezoeken. Het feest komt op 31 december tot een eind in San Diego, waar je je avontuur feestelijk afsluit door knallend het nieuwe jaar in te gaan.

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten