lezen Nieuws

Een nieuwe regenboog in de Niagarawatervallen

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Het kletterende water op de grens van Canada en de Verenigde Staten schijnt als een kleurrijke regenboog. De oude verlichting kreeg een update van drie miljoen dollar!

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Niagara Parks

De Niagarawatervallen zorgden altijd al voor een fenomenaal, kleurrijk schouwspel, maar deze maand werden ze in een nieuwe outfit gehuld. Ze stralen nu meer dan ooit met een keurenspel van blauw, oranje, roze en rood dat door de waterwolken heen schijnt. Dit spektakel wordt in werking gesteld door 12.300 milieuvriendelijke LED-lampjes die de oude hallogeenlampen vervangen en 60% energie besparen.

De eerste keer dat het naar beneden stortende water verlicht werd was in 1860, naar aanleiding van het koninklijke bezoek van de Prins van Wales. Sinds 1925 zijn de watervallen permanent verlicht en op 1 december werd de allernieuwste verlichting feestelijk onthuld.

Foto: Niagara Parks

Bij speciale gelegenheden worden de kleuren toepasselijk bijgesteld. Zo was de waterval roze verlicht in de maand oktober om Pink Ribbon te steunen en werd de Franse vlag geprojecteerd na de aanslagen in Parijs vorig jaar. Het denderende water wordt ’s winters tussen 17.00 uur en middernacht in een kleurrijk jasje gehuld, ’s zomers gaan de lichten pas om 21.00 uur aan.

Ontdek ook de zipline over de Niagarawatervallen en neem een kijkje in ons Amerika en Canada dossier! 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten