Bekijk Sluit
Veerle Witte

Digital Nomad

Veerle Witte

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler. Ze is in 36 landen geweest, heeft haar hart verloren aan Zuid-Amerika en kent een groot zwak voor dieren en natuur.

follow Veerle


Van Japanse noedelsoep op z’n Canadees tot lokaal gebrouwen bier en sandwiches die zorgen voor smaakexplosies in je mond. Deze stad mag gerust op de bucketlist van iedere foodie!

Datum
Door
Veerle Witte
Fotograaf
Veerle Witte

Edmonton doet me denken aan mijn thuisstad, Rotterdam! Een stad die jarenlang heeft moeten vechten voor zijn bestaansrecht, maar die er nu staat… vol trots. ‘Niet lullen, maar poetsen,’ zeggen we in Rotterdam. Zo is Edmonton ook: een industriestad met harde werkers, waar je verder moet kijken dan je neus lang is.

Een van de opvallendste resultaten van de sterke ondernemersgeest in Edmonton is de culinaire scène. Verstopt op plekken in de stad waar je het niet verwacht serveren kleine tentjes maaltijden van sterrenniveau, veelal met het gebruik van verse producten uit het omringende boerenland. Afgelopen jaren schoten de restaurants in de hoofdstad van Alberta als paddenstoelen uit de grond, waarmee een nieuwe topbestemming voor foodies is geboren. Dit zijn mijn favoriete restaurants die je niet mag missen!

RGE RD

Bij RGE RD (ofwel Range Road) proef je de echte Canadese boerenkeuken, met een verfijnde twist. Ontdek de smaken en gerechten die de velden, bossen en oceanen van West-Canada te bieden hebben, zoals bizon – typisch voor de provincie Alberta –, ganzenborst of aardappelpierogi. Ooit is het restaurant gestart met diners geven in een weiland, wat ze nog steeds zo nu en dan doen.

Farrow Sandwiches

Hoe bijzonder kan een sandwich zijn? Nou, behoorlijk bijzonder. Mensen komen vanuit de hele stad voor een Grick Middle-broodje, de huisspecialiteit van Farrow Sandwiches, met een gefrituurd boerenei, bacon, gerookte cheddar, rozemarijnaioli en rucola. Ik kan je vertellen dat ik zelden zo’n lekker broodje heb gegeten, een smaakexplosie in je mond!

Prairie Noodle Shop

In deze kleine toko maken ze Japanse noedelsoep (ramen) ‘Alberta style’, zoals ze dat zelf zeggen, met enkel gebruik van producten uit de regio. Ik proefde de spicy garlic miso pork-soep met gerookte varkensvleesbouillon, op smaak gemaakt met miso, knoflook en huisgemaakte chili-olie, geserveerd met geroosterde varkensbuik, gerookte schouder, suikermaïs, gemarineerde taugé en umeboshi-ei. Super yummy!

Situation Brewing

In de gezellige microbrouwerij Situation Brewing proef je tien verschillende soorten lokaal bier, eet je een dikbelegde wafel voor lunch of volg je een workshop bierbrouwen. Om meerdere soorten bier te kunnen proeven bestel je een setje met vier kleine glazen, zodat je niet gelijk van je barkruk valt. Mijn favorieten: de Milk Stout, een romig biertje met een licht koffiearoma, en de Tea Saison, gebrouwd met mangothee.

Kitchen by Brad

Ik mocht voor een privéontbijt aanschuiven aan het kookeiland van Brad Smoliak, de beroemdste kok in Edmonton, om te smullen van een spectaculair meergangenontbijt. Gebakken pierogi, aardappeltjes in duivelsboter, spek en crème fraîche (wauw) met als toetje crêpes gevuld met versgemaakte kaas in een saus van esdoornsiroop en saskatoons (een bessensoort). En wat dacht je van lokaal abrikoosbier gemengd met sinaasappelsap? Kitchen by Brad organiseert dinerparties en kookworkshops. 

MEAT

De vleesliefhebber móet naar MEAT, in het hart van de populaire wijk Old Strathcona. En vergeet je honger niet. Lange tafels en het concept nodigen uit om samen te eten. Bestel verschillende soorten vlees die op één grote plaat geserveerd worden, om te delen. Er staan 7 soorten vlees op de kaart die eigenlijk allemaal het proberen waard zijn, met lekker veel saus. De knoflookfrietjes zijn om je vingers bij af te likken!

Foto: Mack Male/Flickr

El Cortez Mexican Kitchen

El Cortez biedt een moderne variant op de Latijnse keuken, van tapas tot streetfood en taco’s voor fijnproevers, in combinatie met waanzinnige cocktails. De inrichting is kleurrijk en kunstzinnig. Mijn favoriet waren de kleine taco’s met gegrilde vis, krokante garnaal, habenero-aioli en kokosnootsalsa. Of wat dacht je van een taco met Bulgogi-steak, ingemaakte groenten, sesamzaadjes en BBQ-aioli? Hmmm. Ook de coconut margarita is een absolute winnaar!  

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Edmonton Tourism, de stad waar de echte lol begint als de temperaturen onder de nul dalen. Wat er allemaal te zien en doen is in de winter? Bezoek ExploreEdmonton.com!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten