lezen Promoted

Edmonton, de festivalstad van Canada

Bekijk Sluit

lezen Promoted

Edmonton is de festivalstad van Canada, huist het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika en is omgeven door adembenemende natuur.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
Gillian Thomson

Geen enkele stad is zo van alle markten thuis als Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Festivalliefhebbers proeven van de geschiedenis tijdens het Servus Heritage Festival en laten zich meevoeren door folkloremuziek tijdens het Edmonton Folk Music Festival. Als je dacht dat Canadezen 's winters lekker binnen zitten heb je het mis. Dan presenteren ze een wonderlijke serie ijssculpturen op het Ice on Whyte Festival of schaatsen ze de benen onder hun lijf uit tijdens het Silver Skate Festival.

Silver Skate Festival. Foto: Edmonton Tourism

Ook shopaholics halen hier hun hart op. Ze struinen langs de achthonderd etalages van het grootste winkelcentrum van Amerika, West Edmonton Mall. Genoeg van het shoppen? Dan kan je je talent testen op de midgetgolfbaan van het winkelcentrum, een filmpje meepikken in de bioscoop of de kinderen blij maken met een bezoek aan het attractiepark Galaxyland.

Foto: Tourism Jasper

Maar de echte schat van Alberta is het befaamde Jasper National Park, het hart van de Canadese Rocky Mountains (op een paar uur rijden van Edmonton). Je loopt hier je over hangbruggen en langs enorme watervallen. Is dat niet spannend genoeg? Waag dan een klim op een van de massieve ijsschotsen of ga skiën in de Marmot Basin van Jasper National Park, waar 1675 hectare skigebied beschikbaar is voor beginners en gevorderden. Grootste voordeel: geen wachtrijen aan de lift en adembenemende landschappen zo ver je kunt kijken. 

Foto: Tourism Jasper

Ook naar Edmonton? Icelandair biedt het hele jaar door vluchten aan naar Edmonton vanaf € 699 per persoon.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten