lezen Nieuws

Deze vrouw zag als jongste en snelste ooit alle landen ter wereld

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Op haar zevenentwintigste kan ze zeggen dat ze in anderhalf jaar tijd elk land ter wereld bezocht. Onderweg verspreidde ze haar boodschap van vrede en verdraagzaamheid.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
Expedition196 / Facebook

Een tijd geleden schreven we al over de bijzondere reis van Cassie De Pecol, die onderweg was haar missie te volbrengen. Ze wilde de jongste en snelste persoon ooit worden die alle landen ter wereld bezocht. Nu, 18 maanden en 26 dagen na vertrekdatum, kan De Pecol met trots zeggen: ‘het is me gelukt!’.

De Pecol droomt er  al sinds haar middelbareschooltijd van alle landen ter wereld te bezoeken, dus spaarde ze al het geld dat ze verdiende met babysitten bijeen en begon op haar vijfentwintigste eindelijk aan de reis van haar leven, die ze Expedition196 noemde.

De €7.500 die ze in haar spaarpot had was niet voldoende, dus ging ze op reis in naam van het Internationaal Instituut voor Vrede en Toerisme en haalde ze dankzij sponsors en hard sparen in totaal €185.978 bijeen. Want haar reis werd niet zomaar een reis, ze had een boodschap voor de wereld: reizen kan mensen dichter bij elkaar brengen en armoede bestrijden.

Onderweg bespaarde De Pecol geld door gratis in hotels te verblijven, in ruil voor het delen van foto’s met haar meer dan 326.000 volgers op Instagram. Veel sightseeing kwam er echter niet bij kijken. Ze verbleef gemiddeld twee tot vijf dagen in elk land, waar ze zich voornamelijk bezighield met het ontmoeten van studenten en politici, om de boodschap van Expedition196 te verspreiden.

‘Het was, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zeker niet gemakkelijk’, zegt Cassie op de website van Expedition196. ‘Ik heb hard gewerkt om mijn dromen waar te maken, en ik wil andere mensen helpen hetzelfde te bereiken.’ Daarom zal ze binnenkort cursussen geven aan mensen die er net als zij van dromen de wereld rond te reizen. Als jij een van die mensen bent, zou ik haar naam zeker onthouden!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten