lezen Wereldwijs

Deze app vertelt je precies over welk bos of meer je vliegt

Bekijk Sluit

lezen Wereldwijs

Handig! Deze app geeft aan boven welke bergtoppen, vulkaanlandschappen en rivieren jij je precies bevindt, wanneer je in het vliegtuig zit!

Datum
Auteur
Anne de Vries
Fotograaf
Thomas Jackson

Ligt dat lavendelveld bij Lyon of toch Montpellier? Of nee, het móét in de buurt van Marseille zijn! Probeer jij in het vliegtuig ook altijd uit te vogelen boven welk landschap je precies vliegt? De app Flyover Country vertelt je exact wat je op tien kilometer hoogte vanuit je kleine vliegtuigraampje aan het bewonderen bent. 

Het werkt als volgt: de GPS van je telefoon geeft met een pinnetje weer waar en op welke hoogte je bent en wat je allemaal vanuit je raam aanschouwt. Dus in plaats van het in flight-systeem te gebruiken en te zien dat je je op zoveel centimeter van Parijs bevindt, vertelt de app dat je over de Seine vliegt, hoe lang de rivier is en waar hij mondt. 

Foto: Flyingover Country/iTunes Store

Je hebt geen internet nodig voor de app, die offline artikelen, kaarten en informatie gebruikt om jouw unieke route weer te geven. Bovendien kun je Flyover Country ook gebruiken als navigatie en achtergrondinformatie over plekken voor roadtrips, hikes, woestijntochten en poolexpedities. De app is verkrijgbaar via de iTunes store.

Foto: Flyingover Country/iTunes Store

Bekijk hier meer handige reisapps.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten