lezen Nieuws

De meest homovriendelijke bestemmingen van 2016

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

GayCities.com, een populaire reiswebsite voor de LGBT-gemeenschap, heeft de winnaars van de jaarlijkse Best of GayCities Competition bekendgemaakt. Ook zijn er prijzen naar het beste hotel en de meest homovriendelijke luchtvaartmaatschappij gegaan.

Datum
Auteur
Marlot Heerink
Fotograaf
Jasn/Flickr

Via de website van GayCities werd er gestemd op meer dan 60 bestemmingen in 12 verschillende categorieën. Dat de hoofdprijs naar San Francisco, Californië zou gaan was te verwachten. Orlando, in Florida, heeft een ere-award gekregen wegens zijn veerkrachtigheid na de aanslag op de gay-club Pulse afgelopen zomer. Dit zijn de meest opvallende winnaars. 

De gay pride parade in San Francisco. Foto: Matthew Roth/Flickr

De hipste ‘gayborhood’: SoMa in San Francisco

De wijk SoMa, kort voor South of Market, is enorm op homo’s georiënteerd. In de wijk vind je een aantal van Amerika’s oudste gayclubs. Ook is het een populaire plek voor de lederen homocultuur. Elk jaar host het de Folsom Street Fair dat einde van de Leather Pride Week markeert.

De meest homovriendelijke luchtvaartmaatschappij: Virgin America

Richard Branson, de oprichter van het Virgin merk, is een groot voorstander van gelijke rechten. Zo heeft het bedrijf, als sponsor van de Gay Pride Parade in San Francisco, een LGBT-vriendelijke reclame gemaakt waarin de stad onder een regenboog ligt. Je kan als homo dus een uitstekende behandeling verwachten aan boord van de Virgin vliegtuigen, maar gelukkig kom je ook als hetero niks te kort.

Het beste homofestival: Southern Decadence in New Orleans

Dit festival in de Amerikaanse staat Louisiana lijkt op het populaire Mardi Gras, maar is georganiseerd door en voor de LGBT-gemeenschap. Er zijn parades, straatfeesten, live muziek en net als bij Mardi Gras wordt er kralenkettingen overgegooid. Elk jaar heeft het feest een thema en lied, in 2015 was dit Uptown Funk van Bruno Mars.

Southern Decadence festival. Foto: EgOiStE/Flickr

De beste bestemming voor alleenstaanden: Londen en Berlijn

Het Duitse Berlijn is misschien wel de homohoofdstad van Europa: niet alleen was de voormalige burgemeester homo, er is zelfs een homomuseum. Daarbij zijn de homobars in Berlijn niet alleen te vinden in een bepaalde wijk, maar volledig geïntegreerd in de stad. Ook Londen was populair, en kreeg evenveel stemmen als Berlijn. Begrijpelijk, want de Britse hoofdstad organiseert jaarlijks een van de grootste Gay Pride Parades. Daarbij is er een gevarieerd nachtleven met niet alleen bars en clubs, maar ook theaters en tentoonstellingen.

Meest homovriendelijke hotel: W hotels

W hotels, met vestegingen in onder andere Noord-Amerika, Australië, China, en Europa, is enorm actief in het promoten van gelijke rechten. In het gevecht voor huwelijksgelijkheid in Amerika heeft het hotel maandenlang actie gevoerd en geld ingezameld om politieke organisaties te steunen.

Tijdens de gay pride parade in Madrid. Foto: Henar Lanchas/Flickr

Een paradijs voor foodies: Madrid

Qua eten is de wijk Chueca in de Spaanse hoofdstad de hemel op aarde. Het zit vol restaurantjes en bars en er is een markt met lekkere hapjes voor de echte fijnproever. Daarnaast is de wijk een populaire bestemming voor homo’s vanwege het hippe nachtleven en de geliefde Pride Parade.   

Klik hier voor nog meer winnaars en bekijk ook de 20 beste dronefoto’s van 2016


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten