lezen Top10

Canada: Picture-perfect Nova Scotia

Bekijk Sluit

lezen Top10

Nova Scotia, het Canadese schiereiland waar mensen elkaars naam kennen en de natuur het ritme van de dag bepaalt. Toeristen trekken er in groten getale heen en laten hun sporen achter op Instagram.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
Nancy Rose / Getty Images

Het verkeersbureau van Nova Scotia, een schiereiland in Canada vlakbij de grens met de VS, meldt dat het aantal toeristen dit jaar sterk is toegenomen. Alleen al in augustus kwamen zo'n 400.000 bezoekers richting Canada's op een na kleinste provincie om de geur van de natuur op te snuiven en te luisteren naar de serene stilte.

Het aantal vliegtuigtoeristen nam 21% toe vergeleken met vorige zomer, toch kwamen de meeste toeristen vanuit andere delen van Canada. Als Europeanen het over Canada hebben komen de steden ‘Vancouver’ en ‘Quebec’ meteen voorbij, maar de schoonheid van Nova Scotia is nog niet doorgedrongen in ons continent. Gelukkig is de taal van foto's universeel, en laten de vele bezoekers hun sporen achter op Instagram.

Nova Scotia is een plek waar men leeft op het ritme van de zon, iedereen de naam van zijn buurman kent en elke nieuwe dag een reden is om te zingen en dansen. De lange, witte winters zijn hard maar adembenemend. De zomers zijn kort en bieden een kleurrijk decor voor lange hikes over groene bergen en langs kletterende watervallen. 

Heb je niet genoeg aan een bezoek, maar wil je er liever meteen gaan wonen? Dan heb je geluk: het eiland Breton op Nova Scotia zoekt namelijk inwoners


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten