lezen Nieuws

Amberlair: het eerste crowdsourced hotel ter wereld

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Een hotel naar jouw wensen? Zelf bepalen waar het komt, hoe het eruitziet en waarop je slaapt? Initiatiefnemers Kristin Lindenberg en Marcus Orbé uit Hamburg startten Amberlair, ’s werelds eerste boetiekhotel dat door de gasten wordt samengesteld.

Datum
Auteur
Sabine de Witte
Fotograaf
Tetra Images/Suprijono Suharjoto

Erger jij je ook altijd aan al die losse bonnen die je moet tekenen tijdens je verblijf? Te weinig stopcontacten? Zeep uit een dispenser? Shampoo waardoor je haar van touw wordt in plaats van schoon en zacht? Te harde bedden, te zachte kussens, lelijke kleuren – er zijn maar weinig hotels die het volgens reizigers helemaal goed doen. Daarom is Amberlair bedacht. Een boetiekhotel dat volledig voldoet aan de wensen en voorkeuren van de gasten.

Je eigen hotel samenstellen doe je zo

Van de locatie waar het wordt gebouwd tot de stof van de kussenslopen; van het eten in het restaurant tot de bars en zelfs het overkoepelende thema: alles bij Amberlair wordt bepaald door de gasten. Het hotel heeft er een winactie van gemaakt: op de website dienen toekomstige gasten hun favoriete locatie in, waarna ze middels een vragenlijst hun persoonlijke voorkeuren doorgeven. Als een getipte locatie in de Amberlair shortlist blijft staan, bestaat de kans dat deze voorkeuren worden gekozen.

Behalve het aangeven van voorkeuren, hebben fans bovendien de taak om als ambassadeur flink te lobbyen om het Amberlair concept bekender te maken. Wie de winnende locatie doorgeeft en de ideale voorkeuren, zal als eerste gast een heuse VIP-treatment krijgen en veel van zijn/haar favorieten terug vinden in het boetiekhotel, dat medio 2016 geopend moet worden. Amberlair zoekt niet alleen naar gasten met een duidelijke voorkeur, maar ook naar investeerders, interieurarchitecten en hotelspecialisten.


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten