lezen Nieuws

Afgelegen stadje in Australische outback zoekt personeel

Bekijk Sluit

lezen Nieuws

Op zoek naar een baan en niet bang om een beetje afgelegen te wonen? Het gehucht Longreach, midden in de Australische outback, is hard op zoek naar personeel.

Datum
Auteur
Veerle Witte
Fotograaf
Ferck/Getty Images

Longreach, een outbackstadje met 3137 inwoners in het hart van Queensland, heeft zoveel moeite met geschikt personeel vinden, dat ze gedwongen over de grens gaan zoeken. Dat onthullen verschillende lokale bedrijven in een interview met ABC. Heb jij dus altijd al in Australië willen wonen? Dan is dit wellicht je kans!

Naast de afgelegen locatie van Longreach, zoals de naam al suggereert, kampt de regio ook met extreme droogte. Twee factoren die vermoedelijk hebben bijgedragen aan het personeelstekort.

Zo zoekt het Qantas Founders Museum al enige tijd een chef-kok voor hun awardwinnende keuken en heeft kapsalon Studio Exclusive Longreach tevergeefs advertenties uitstaan voor een beautyspecialist en een senior kapper. Hoewel duurder vanwege visa en wervingsbureaus zeggen werkgevers nu toch de leegtes op te willen vullen met werknemers uit het buitenland.

Overweeg je de oversteek te maken? Op de website van Longreach Tourism vind je alles over de outbackregio, en beschikbare banen in het gebied o.a. hier


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten