doen Reiswijzer

7x Knusse winterovernachtingen

Bekijk Sluit

doen Reiswijzer

Wil jij deze winter tegen je geliefde aankruipen in een Finse kota, slapen in het kleinste houten kerkje van Nederland, of van een vuurtoren je thuis maken? Dit zijn de meest bijzondere plekjes voor een vakantie in eigen land.

Datum
Auteur
Zoë de Goede
Fotograaf
origineelovernachten.nl

1. Het Hidden House

Dit verborgen huisje is onderdeel van Arthouses, een serie vakantiewoningen ontworpen door kunstenaars. Buiten ziet het er primitief uit, maar binnen stap je in een ondergrondse wereld van luxe. Overdag maak je lange wandelingen in de bossen in de bossen van het Wester- en Oosterzand (een natuurgebied in Drenthe) en ’s avonds geniet je van een film in je eigen thuisbioscoop!

Foto: origineelovernachten.nl

2. Slapen in een vuurtoren

Altijd al willen weten wat voor uitzicht de vuurtorenwachter had? In Harlingen staat de enige vuurtoren van Nederland waarin je kan overnachten. Je dineert op de plek waar ooit de lamp hing en hebt drie ronde kamertjes, omgeven door glaspartijen met uitzicht op de dorpjes van het Friese achterland, helemaal voor jezelf. ’s Ochtens brengt de vuurtorenwachter ontbijt met verse broodjes.

Foto: origineelovernachten.nl

3. Kleinste houten kerkje van Nederland

Het kleurrijke Westerkerkje uit 1935, gelegen op een landgoed in Overijssel,  is het kleinste houten kerkje van Nederland, dat lang dienst deed als zondagsschool. Nu geen paternosters meer, maar een sfeervol interieur en gezellige kachel buiten. Toch blijft het de uitgelezen plek voor bezinning: er is in de wijde omgeving geen ziel te bekennen.

Foto: origineelovernachten.nl

4. Euromast van Rotterdam

Boek een suite in de Euromast van Rotterdam en je hebt het hoogste balkon van de stad de hele nacht voor jezelf. Binnen heerst een romantische sfeer uit de jaren 60, staat de champagne klaar en brubbel je in een jacuzzi (een van de twee suites is voorzien van een jacuzzi). ’s Ochtens zie je de zon opkomen achter de skyline van Rotterdam.

Foto: Euromast Facebook

5. Finse Kota

In het idyllische dorpje Holthees, tussen Limburg en Noord-Brabant, ligt deze Finse Kota. Je stapt binnen in een typische vuurhut, met in het midden een grote stookplaats waar je kunt barbecueën. Vanuit de slaapkamer rol je zo in je eigen hottub, waar je de hele nacht naar de sterren kan staren. 

Foto: origineelovernachten.nl

6. Rotterdamse kubuswoning

De wereldberoemde kubuswoningen van Rotterdam uit 1984 zijn gebouwd door architect Piet Blom, en in 2009 omgebouwd tot een sfeervol hostel. Scheve muren brengen je soms uit balans, maar dat maakt de belevenis des te bijzonder.

Foto: origineelovernachten.nl

7. Plaggenhut

Deze plaggenhutten aan de rand van de Veluwe zijn net als vroeger deels ingegraven en hebben een dak van plaggen. Elke hut heeft een eigen thema, zo is er de Houthakkershut, de Schaapsherdershut of de Turfstekershut. Je slaapt er in een knusse bedstee, warmt op bij een houtkacheltje en de Turfstekerhut heeft een houten bad.

Foto: origineelovernachten.nl

Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten