lezen Wereldwijs

6x Overnachten langs de Route du Soleil

Bekijk Sluit

lezen Wereldwijs

Geen zin om uitgeblust te remmen bij het eerste de beste hotel langs de snelweg? Een tussenstop maken langs de Autoroute du Soleil van Parijs naar Marseille wordt een stuk fijner met deze 6 charmante overnachtingen.

Datum
Auteur
Lenneke Hoope
Fotograaf
La Cueillette

Maison de Myon

Het stijlvolle Maison de Myon in het centrum van Nancy is de favoriete stop van Martine Jongbloed, pr-manager bij Atout France, het Frans Bureau voor toerisme. ‘Het huis uit de 17de eeuw is in oude staat teruggebracht, met een modern tintje. Elke kamer heeft zijn eigen stijl. Gastvrouw Martine Quénot ontvangt je hartelijk en kookt heerlijk. Het is ook mogelijk een kookcursus bij haar te volgen met producten uit de streek.’ Nancy ligt op ongeveer 5 a 6 uur rijden vanuit Nederland.

Foto: Maison de Myon

Abbaye de la Ferté

Eva Ooms, artdirector van Traveler, logeerde halverwege haar reis naar Zuid-Frankrijk met haar gezin in een gerestaureerde duiventil, op het landgoed van het imposante 18de-eeuwse paleis Abbaye de la Ferté in Saint-Ambreuil. ‘In de ronde muren van het verblijf zijn nog de hokken van de duiven te zien, heel bijzonder. Huishond Braque wandelt de volgende ochtend met je mee over het prachtig aangelegde landgoed naar de ontbijtzaal in het paleis.’ Is de duiventil al bezet, dan kun je logeren in de schaapskooi of in het poortgebouw. Saint-Ambreuil ligt tussen Dijon en Lyon, op enkele minuten van de snelweg A6. 

La Cueillette

Na een dag opgevouwen te hebben gezeten in de auto is  spahotel en resort La Cueillette de perfecte tussenstop. In dit gerestaureerde kasteel in het plaatsje Meursault (onder Beaune, zo'n tien minuten rijden vanaf de A6) krijgt wellness een smaakvolle betekenis. Alle fruitsoorten die in de regio groeien, worden ingezet om de vermoeide of verouderde huid een oppepper te geven. Geniet bijvoorbeeld van een massage met druiven uit de omliggende wijngaarden (vol anti-oxidanten!). Zo rijd je de volgende dag weer stralend richting Middellandse Zee. 

Foto: La Cueillette

La Gentilhommière

In een vallei tussen Dijon en Beaune, op zo'n zeven uur rijden vanaf Amsterdam, ligt La Gentilhommière, een 16de-eeuws jachthuis dat is omgebouwd tot hotel. Je zou het een motel kunnen noemen. De kamers liggen om de parkeerplaats heen, wat heel gemakkelijk is voor wie op doorreis is en zijn bagage bij de hand wil hebben. Het buitenzwembad is verkwikkend, het restaurant met groot terras ademt een ontspannen sfeer. 

La Perle d’Anrosey

Wie nog even moet wennen aan het Frans spreken kan dat nog even uitstellen bij La Perle d’Anrosey. De eigenaars van dit sfeervolle landhuis, dat 600 kilometer verwijderd is van Utrecht, zijn Nederlands. Er zijn vijf charmant ingerichte kamers en de tuin is gigantisch. Het glooiende landschap van de Haute-Marne leent zich perfect voor een wandeling en er zijn ook fietsen te huur.

Foto: La Perle d'Anrosey

Chateau de Challanges
 

Je zou niet zeggen dat dit gerestaureerde 19de-eeuwse landhuis op slechts een paar minuten van de drukke A6 ligt. Het chateau is omgeven door maar liefst zeven hectare bos. De kamers en suite hebben hoge plafonds en er is een zwembad. In de gewelfde kelder vinden wijnproeverijen plaats en er zijn fietsen te huur waarmee je in een kwartier naar het centrum van Beaune fietst.

 

 

 

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten