lezen Wereldwijs

5x Yogaretreats waar je u tegen zegt

Bekijk Sluit

lezen Wereldwijs

Mediteren bij een IJslandse krater of de zonnegroet brengen in het goudgele woestijnzand. Met deze 5 bijzondere yogaretreats maak je niet alleen verbinding met jezelf, maar ook met je spectaculaire omgeving. Innerlijke rust was nog nooit zo avontuurlijk.

Datum
Auteur
Lenneke Hoope
Fotograaf
Getty Images

1. In het regenwoud van Costa Rica

Midden in de jungle van Costa Rica met uitzicht op het ruige strand van Punta Banco, vind je een klein paradijs genaamd de Yogafarm. Deze ecoboerderij is een oase van rust. Er groeien mango’s, papaya's, bananen, kokosnoten en kruiden en alles draait op zonne-energie. Yogasessies vinden dagelijks plaats op het enorme houten dek, met uitzicht op de Grote Oceaan. Twee vegetarische maaltijden, yoga, surflessen en accommodatie horen bij de prijs, maar wie meehelpt op de boerderij krijgt korting. 

Yogafarm, Costa Rica. Foto: Scott Martin

2. In het zand van de Erg Chebbiwoestijn

Ervaar de rustgevende werking van de woestijn met een yoga retreat in het zand. Deze magische reis begint in Marrakech waar je op het dakterras van je riad de zon mag groeten. De tweede helft van de reis breng je door in de Erg Chebbiwoestijn, waar je bij zonsopkomst en zonsondergang je yogahoudingen oefent. Vervolgens is het heerlijk slapen onder de sterrenhemel in een berbertent. Traditionele berbermaaltijden en muziek maken deel uit van het sprookje. 

Yoga in de Marokkaanse woestijn. Foto: Jens Kalaene/Corbis/HH

3. Tijdens een Afrikaanse safari

Yoga op her ritme van het dierenrijk, dat biedt dit bijzondere retreat in de Luangwavallei van Zambia. Dagelijks ga je lopend op safari, voor de meest optimale verbinding tussen mens en dier. Yoga en meditatie gebeurt midden in de wildernis, op blote voeten op het geluid van de savanne.  Of je kunt ontspannen met al die wilde dieren om je heen is natuurlijk de vraag... 

4. Bij een Balinese tempel

Elke mogelijke soort yoga is te beoefenen in dit prachtige resort op Bali. Boek voor een goddelijke ervaring het Divine Bali Bliss retreat. Bij zonsopgang doe je de zonnegroet bij de Gunung Kawi tempel. 's Middags maak je een wandeling door de frisgroene rijstvelden en 's avonds geniet je van een ontgiftende maaltijd. Ook een rituele reiniging in het heilige water van de Tirta Empul tempel staat op het programma. Er is een dag complete stilte, een snorkeltrip naar het prachtige eiland Nusa Penida en de wellnessbehandelingen zijn zalig. 

Bij een yogareis naar Bali hoort een reiniging bij de Tirta Empul tempel. Foto: Camille Moirenc/HH

5. In de ruige natuur van IJsland

Bij een yogareis denk je misschien vooral aan warmere oorden, maar nergens ben je zo in verbinding met aarde, lucht, water en vuur als in de ruige natuur van IJsland. Dit spirituele contact met moeder aarde wordt begeleid door een Nederlandse Healing Arts therapeute. Deelnemers maken wandelingen naar kraters, watervallen en lavavelden en doen yogasessies met een IJslandse docente.

 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten