lezen TravelTrends

5x Bijvriendelijke hotels

Bekijk Sluit

lezen TravelTrends

Insecten zijn vaak de meest gevreesde en ongewenste gasten voor hotels. Bijen zijn daar sinds kort een uitzondering op en worden steeds vaker ingezet in hotels. Goed nieuws, aangezien de bijenpopulatie de afgelopen jaren flink geslonken is.

Datum
Auteur
Sabine de Witte
Fotograaf
Carlos Osorio/Getty Images

Opvallend veel hotels in het luxe segment zetten bijen in om hun gasten te voorzien van een potje verse honing. Behalve hotels zijn ook verschillende bezienswaardigheden begonnen met het houden van bijen, zoals het Buckingham Palace in Londen en de Notre-Dame kathedraal in Parijs. Ben jij niet vies van een beetje luxe en wil je de natuur een handje helpen? Dan moet je bij deze 5 hotels zeker een kop thee met honing drinken.

1. Mandarin Oriental, Parijs

Parijs heeft sinds 10 jaar een pesticiden vrije zone in de binnenstad en dat maakt de stad een paradijs voor bijen. Op het dakterras van het hotel worden zo'n 50.000 bijen gehouden, die vorig jaar voor 25 kilo honing hebben gezorgd. De honing wordt geserveerd in de restaurants of gebruikt als ingrediënt in cocktails. Gasten die hun handdoeken niet na eenmalig gebruik ververst willen krijgen, ontvangen als dank voor het duurzame gebaar een pot huisgekweekte honing. Zoet!

2. Waldorf Astoria, New York

Op het dakterras op de 20ste verdieping van het bekende hotel worden maar liefst 360.000 bijen gehouden. Zij produceren jaarlijks 136 kilo honing. Deze wordt niet alleen in de keukens van het hotel gebruikt of bij de thee geserveerd, ook in de spa is het een hoofdingrediënt van veel behandelingen. 

Het Intercontinental in Boston waar de souschef ook imker is. Foto: Boston Globe/Getty Images

3. Fairmont Waterfront, Vancouver

De Fairmont hotelgroep is de absolute bijenpionier en zet bijen in bij alle twintig aangesloten hotels verspreid over de hele wereld. In Vancouver hebben de bijen het voor een groot deel voor het zeggen op het dakterras, vol met bijenkasten. Gasten kunnen de bijen bezoeken tijdens een rondleiding van een bijenbutler die ze exact uitlegt hoe de bijen hier te werk gaan. Er wonen maar liefst 500.000 bijen in de tuinen van het Fairmont Waterfront. 

4. St.Ermin’s Hotel Londen

Het St.Ermin's hotel is het eerste hotel in het Verenigd Koninkrijk met een speciaal bijenhotel en een wilde bloementuin. Het hotel heeft de honing laten analyseren en de bijen blijken nectar te verzamelen uit meer dan vijftig verschillende planten en bomen uit de omgeving, waaronder Buckingham Palace en St. James Park. In september viert het hotel jaarlijks 'honingmaand', met verschillende workshops en gerechten waarin honing een nadrukkelijke rol speelt. 

5. W Taipei

Het W Taipei is het eerste hotel in Taiwan wat bijen inzet. Op de 32ste verdieping naast het dakterras zijn maar liefst 150.000 bezige bijen in de weer om honing te maken. De bijen krijgen nu een andere plek om in nog grotere getale voor honing te kunnen zorgen. Alle honing die niet in de keuken of in cocktails wordt gebruikt, wordt verwerkt in zeep, gemaakt door mensen met een handicap, in de fabriek van bijen-partner Syin Lu Social Welfare Foundation.

Het bijenhotel op het dak van het St. Ermin hotel in Londen. Foto St. Ermin

Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten