lezen Wereldwijs

3x Retreats op bijzondere locaties

Bekijk Sluit

lezen Wereldwijs

Digitaal afkicken in Italië en je voeten laten masseren in een Marokkaanse rivier: tijdens deze drie persoonlijke-ontwikkelingsreizen kom je compleet tot rust.

Datum
Auteur
Anne de Vries
Fotograaf
Rodrigo Kristensen/Getty Images

1. Op zoek naar rust in de bergen van Marokko 

In de bergen vlak bij Marrakesh heeft de Marokkaans-Nederlandse Khalid Boukhima zijn droom verwezenlijkt. Hij creëerde een oord waar hij mensen ontvangt om ze in de natuur compleet tot rust te laten komen. Bij deze rustgevende locatie proef je de cultuur in de lokale gerechten en onderga je voetmassages in de rivier en hamambehandelingen. Ook heb je de mogelijkheid om yogalessen te volgen en op woestijnexcursie te gaan. Sommige behandelingen zijn gebaseerd op de Ayurvedische filosofie. 

Foto: Happy Soul Tavel

2. Mediteren met monniken in Bhutan 

In het ecovriendelijke Bhutan word je ondergedompeld in de eeuwenoude cultuur tijdens de Innerlijke Leiderschapsreis. Een spirituele trip waar je op zoek gaat naar jezelf en deelneemt aan boeddhistische meditaties en groepsdialogen. Het begint met wandelingen en gesprekken met lokale leiders in hoofdstad Thimpu. Dan volgt een hike door de Himalaya, een ontmoeting met lokale boeren en overnachtingen in een klooster. Diepe gesprekken bij het kampvuur en meditatiesessie maken een belangrijk onderdeel uit van de reis. 


3. Digitaal afkicken in een Italiaans designklooster 

Geen televisie, internet of mobiele telefoon of wifi-mogelijkheden tijdens deze reis: in dit designklooster, opgezet door modeontwerper Marcello, ga je op digitale detox. Dit ‘hotel’ dat zich bevindt op een eenzame heuvel in Umbrië, heeft al talloze awards binnengesleept. Je kunt terecht in een van de veertien luxe eenpersoonskamers. Droom weg bij de Gregoriaanse gezangen die meditatief werken, geniet van de voortreffelijk Italiaanse keuken met ingredienten rechtstreeks uit hun moestuin en relax in de hamam. Bijzonder: het diner vindt plaats in stilte, zodat je extra goed focust op de smaken. 

Foto: Happy Soul Tavel

Lees hier meer over persoonlijke-ontwikkelingsreizen. 


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten