lezen Reiswijzer

10x Local Hideaways

Bekijk Sluit

lezen Reiswijzer

Op zoek naar bijzondere adresjes om te overnachten? De oprichter van Local Hideaways geeft een aantal verrassende accommodaties prijs!

Datum
Auteur
Esther van Onna

Local Hideaways staat voor authentieke, kleinschalige en ongewone adressen om te overnachten, wereldwijd. Bijzondere accommodaties die je eigenlijk geheim wil houden, omdat je niet wil dat iedereen hier naartoe gaat. Maar goed, hoe vaak keer je terug naar dezelfde plek? Daarom heb ik besloten mijn favoriete adressen te delen en zo een reisbureau 2.0 te creëren. Voor National Geographic Traveler geef ik graag een aantal van mijn Local Hideaways prijs, maar let wel: Don’t spread the word! 

1. Milia Mountain Retreat – Kreta, Griekenland

Veel mensen associëren Kreta met strand en massatoerisme, maar schijn bedriegt want dit eiland herbergt één van de beste ecolodges ter wereld: het Milia Mountain Retreat. Deze 17e-eeuwse nederzetting in de White Mountains biedt naast een heerlijk verblijf ook nog eens een zeer goed restaurant, waar zelfs de Kretenzers voor omrijden.

2. Michelberger Hotel – Berlijn, Duitsland

Dit hotel is de belichaming van Berlijn: een creatieve, sociale, alternatieve, moderne smeltkroes. Geen standaardhotel maar een project van vrienden en gelijkgestemden die ziel geven aan deze plek. Velen hebben hun idee gekopieerd maar bij Michelberger Hotel ligt de bakermat.

Dar Al Hossoun in Taroudant, Marokko. Foto: Dar Al Hossoun

3. Irocha – Tisselday, Marokko

Op Marokko ben ik verliefd geworden: de geuren, kleuren en diversiteit raken me intens. Deze bijzondere Local Hideaway bereik je vanaf Marrakech via een adembenemende tocht door het Hoge Atlasgebergte. Bij Irocha geniet je van het spectaculaire uitzicht, de omliggende authentieke berberdorpjes en de Marokkaanse gastvrijheid.

4. 6Only – Porto, Portugal

Wat een geweldige stad is Porto: aan te bevelen als citytrip maar ook goed te combineren met het mooie Douro-achterland. Het centraal gelegen 6Only is een aanrader en nog betaalbaar ook. De stralende persoonlijkheid van gastvrouw Mariana maakt hier echt het verschil. Daarnaast deelt zij graag haar ‘insider tips’ zodat je op de juiste plekken komt!

5. Masseria Cervarolo – Puglia, Italië

Puglia is een nog relatief onontdekte regio in Italië: de hak van de laars. Prachtige stadjes en eeuwenoude olijfbomen domineren het landschap. Als bonus is de zee altijd dichtbij. Verstilde kleuren en een rustieke sfeer maken Masseria Cervarolo tot een heerlijk relaxte plek, zeker met het gastvrije team van medewerkers. En heb je altijd al in een Trullo willen slapen... dit is je kans! 

Masseria Cervarolo in Puglia, Italië. Foto: Esther van Onna

6. Pavillon d’Orient – Siem Reap, Cambodja

Een kleine preview, deze Local Hideaway komt zeer binnenkort op de LH website: er zijn van die hotels waar alles tot in het kleinste detail klopt. Pavillon d’Orient Hotel is hier een goed voorbeeld van. Het allerleukste van dit hotel is je persoonlijke tuk-tuk chauffeur die je de hele dag door naar de mooiste plekken brengt, zoals het magische Angkor Wat!

7. Turan Hill Lounge – Kabak Vallei, Turkije

Turan Hill Lounge ligt in een verborgen vallei waar je uitsluitend vanaf het Last Stop Café per 4x4 taxibus kunt komen. Een Local Hideaway in de diepste betekenis van het woord. Het is hier alternatief maar comfortabel, de uitzichten op zee zijn spectaculair en het is een ideale uitvalsbasis voor lange wandelingen aangezien Turan Hill Lounge is gelegen aan het Lycische wandelpad.

8. Hacienda de San Rafael – Andalusië, Spanje

Een prachtige haciënda, strategisch gelegen tussen Sevilla en Jerez de la Frontera. Hier waan je je in authentiek Spaanse sferen. Tijdens je verblijf in deze luxueuze Hideaway word je enorm in de watten gelegd en heb je een goede uitvalsbasis om de rest van Andalusië te verkennen.

Hacienda de San Rafael in Andalusië, Spanje. Foto: Hacienda San Rafael

9. Dar al Hossoun en Dar Zahia, Taroudant  - Marokko

Taroudant lijkt wel een filmdecor: op de achtergrond zie je de besneeuwde toppen van het Hoge Atlas gebergte, op de voorgrond zie je olijfgaarden, sinaasappelbomen en de rood lemen stadsmuur. Dit is Marrakech in het klein maar dan nog onbedorven en authentiek. 

10. Sextantio le Grotte della Civita, Matera – Italië

Veel heb ik van de wereld gezien, maar ik had nog nooit in een grot geslapen. Sextantio le Grotte della Civita is een van de spectaculairste Local Hideaways uit de collectie en garandeert een bijzondere ervaring. Sowieso is Matera een must see, maar ga wel snel, voordat de hordes toeristen komen, want niet alleen staat deze stad op de UNESCO-werelderfgoedlijst,  zij is ook uitgeroepen tot Europese Culturele hoofdstad van 2019!


Bekijk ook

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten